פול ירוק

הפול הירוק שגדל בגן הבית של הרדוף הינו פול מזן אוסטרלי, בעל תרמילים גדולים וארוכים שנקטף כשהפול כבר גדול ומלא כל טוב.
הפול הוא קטניה ירוקה, ומכיל ויטמינים- בעיקר ממשפחת ה-B, מינרלים, חלבון ועוד ועוד משפע הבריאה.


משום מה, הפול הירוק והטרי, שנחשב בין הקטניות העשירות והטעימות שקיימות, וגדל  בשפע בגן הבית של הרדוף, מקבל מעט מאוד אהבה והתייחסות בין מבקרי החנות של גן הבית ובארגזים ללקוחותינו המרוחקים…


אכן, יש מעט אנשים שרגישים גנטית לאכילת פול… אך ככל רגישות אחרת, מי שמודע לבעיה הגנטית נמנע, ומי שאינו בקבוצה מזערית זו יכול להנות ממנו ולהכין מאכלים רבים במגוון דרכים.

זאת אחת הדרכים האהובות אצלנו בבית לבישול פול, ולהכנה נדרשת מעט מאוד עבודה
אז בואו נתחיל מהקל :

פול ווליום (ככה אנו קוראים למתכון )
משתתפים:


1 ק"ג תרמילי פול ירוק גדול וטרי
2-3 כפות שמן זית
מעט מלח ופלפל
מיץ מחצי לימון או יותר,לפי הטעם
2-4 שיני שום קלופות


הכנה:


* נקלוף את תרמילי הפול ונשלוף את הגרגרים מהתרמיל
* נעביר את הגרגרים לסיר שטוח ונכסה במים עד לגובה הגרגרים. נכסה ונביא לרתיחה. ננמיך להבה ונבשל כ-20 דקות עד שהפול משנה צבעו לירוק בהיר.
* נסנן את המים ונחזיר את הפול לסיר. נוסיף את שמן הזית, והשום הקצוץ נטגן יחד ,תוך ערבוב כ-5 דקות. נוסיף כ- רבע כוס מים, נביא לרתיחה ונכבה את האש.
* נסחט מעל את הלימון, נתבל במלח ופלפל שחור ונכסה שוב במכסה. נמתין כ-10 דקות , לספיגת כל הטעמים ונגיש.

אנחנו נוהגים לאכול את זה כמתאבן לארוחה, או כנשנוש בין הארוחות. הכי כיף זה לשלוף את הפול מהקליפה השנייה שעוטפת את הגרעין הירוק המתוק ולזלול… אבל יש כאלו שאוכלים אותו גם עם הקליפה.
הכי קל וממש ממש טעים
 
ב ת א ב ו ן 

התחברות

הרשמה לאתר